Oppimisen tuen apuvälineet tutuksi Oulussa!

Kuva apuvälinekeskuksen Sallamari Siitosesta
Sallamari Siitonen

Pohditko itseksesi, miksi välillä työtehtävän aloittaminen on vaikeaa?
Ja kun raportin saa lopulta auki ovat sanat takkuisia ja rivit vinossa.
Entä oletko huomannut milloin tehtävät luistavat?

Jokainen meistä työskentelee ja opiskelee omalla tavallaan. Toisinaan se vain tarvitsee hieman apua.

Olet varmaan kuullut, että oppimisen apuvälineet voivat auttaa hankalissa tilanteissa. Mutta, mitä ovat apuvälineet, joita voi käyttää oman oppimisen tukena?

Olemme tottuneet, jos näkö on heikko, se korjautuu usein silmälaseilla. Jos lukunopeus on heikko, mikä silloin auttaa?

Erilaisten oppijoiden liiton Oppimisen apuvälinekeskuksessa oppimisen apuvälineillä tarkoitetaan erilaisia oppimisen tueksi saatavia perinteisiä sekä digitaalisia oppimisvälineitä ja erilaisia oppimisen strategioita ja keinoja. Muun muassa lukuviivaimia, stressileluja, Office 365 syvälukuohjelmaa, matematiikkaa harjoittavia applikaatioita, tekstin kuuntelu- ja saneluohjelmia ja monia muita lukemista, kirjoittamista ja laskemista helpottavia oppimisen tuen välineitä.

Oppimisen apuvälineistä hyötyy eniten silloin, kun on valmis kehittämään omaa oppimistaan ja erilaisille tavoille oppia on tarve tai halu. Uuden tavan opettelussa on aluksi hyvä päästä tutustumaan eri vaihtoehtoihin ja testata, mikä on itselle sopiva. Tämän jälkeen alkaa harjoittelu ja vähitellen saat käyttöösi uuden helpon ja sujuvan tavan kirjoittaa raportteja ja lukea analyysejä tai opiskella.

Välineitä, menetelmiä ja keinoja – oppimiseen, työhön ja arkeen Valkean Kesäkadulla maanantaina 9.10. klo 13–17

POMO, Oulun kaupunginkirjaston Ahaa-hanke ja Oppimisen apuvälinekeskus juhlistavat yhdessä Pop up -infolla kuluvaa Luki-kuukautta.

Oppimisen apuvälinekeskuksen erityisasiantuntija Sallamari Siitonen on yhdessä Ahaa -hankeen Jaana Märsynahon kanssa Pop up -infossa kertomassa ja esittelemässä opiskelua ja työtä sujuvoittavia oppimisen apuvälineitä ja keinoja.

Tule tapaamaan Sallamaria ja Jaanaa Valkeaan.

Sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus myös kokeilla, testata ja miettiä yhdessä Sallamarin kanssa, miten voisit hyödyntää niitä omassa työssäsi, oppimisessasi ja ajanhallinnassasi.

Samalla on myös mahdollisuus kysyä oppimisvaikeuksista ja niiden vaikutuksesta arkeen, opintoihin ja työntekoon sekä siitä, miten Ahaa-hanke ja POMO voivat Oulun seudulla auttaa sinua oppimiseen liittyvissä haasteissa.

Nähdään Valkeassa! Lue lisää Oppimisen apuvälinekeskuksen tarjoamasta tuesta.

Scroll to Top
Skip to content